Chat alert

Det smarteste reisefølget – ditt American Express kort

Ferie eller forretningsreise og du er klar for avreise. Men har du husket å ta med deg de riktige kortene? Her er noen tips om fornuftig kortbruk. 

Kredittkort tryggere enn bankkort

Den viktigste grunnen til å bruke et betalings- eller kredittkortet på reise, er tryggheten det gir deg. Skulle du bli svindlet, hjelper kortutsteder deg med å ordne opp forutsatt at du ikke har handlet uaktsomt. Ved å bruke kredittkort får du kontrollert alle transaksjoner før du har betalt fakturaen. Skulle du bli svindlet på ferie er det ikke dine penger som blir borte inntil vi får ryddet opp. 

Betaler du hotell eller leiebil med kort skjer det ofte at leiebil eller hoteller reserverer et beløp. Hvis de gjør dette på bankkortet reduseres samtidig din disponible saldo så lenge leiebil eller hotellreservasjonen gjelder. Derfor er det også bedre å benytte ditt American Express kort for denne type betalinger.

Ikke kom til kort – ta med ett i reserve

Det blir fort feriekrøll om det eneste kortet du har med blir ødelagt, mistet eller frastjålet. Ta derfor alltid med deg minst to kort – Ditt American Express kort og minst ett annet kort.

Men du – ikke oppbevar kortene sammen. Da er du fort like langt om lommeboken blir borte.
Registrer dine kort i Stopservice +

Skulle du få lommeboken stjålet eller mistet når du er på reise, er det veldig mye enklere å håndtere sperring av kort hvis du har registrer dine kort i StopService+. Her kan du registrerer alle dine kort, uansett hvem som er utsteder. Mister du lommeboken ringer du kun ett nummer og vi sperrer alle dine kort. For ordens skyld er vi ansvarlig for misbruk på kortet fra du har kontaktet oss og frem til vi har fått sperret kortene dine hos hver enkelt utsteder. Stopservice + er inkludert i ditt American Express Gold Card og SAS Eurobonus Platinum American Express Card. Andre medlemmer kan bestille StopService+ til en årslig kostnad påNOK 250 per år.

Betal alltid i lokal valuta

Når du drar kortet i utlandet, i minibank, butikk, på restaurant eller et annet betalingssted, får du ofte spørsmålet om du vil betale i norske kroner eller den lokale valutaen. Mange velger norske kroner, men det lureste er å velge lokal valuta – uansett. 

Betalingsstedene kan nemlig sette sin egen vekslingskurs, og for å sikre seg mot valutatap (eller for å ta seg litt ekstra betalt). Da blir det ofte et dyrere alternativ. Så velg alltid å betale i euro, dollar eller hva den lokale valutaen måtte være.

Ta med deg bonuskort

Våre American Express Gold Card og alle SAS American Express-kortene gir deg bonus på all omsetning. Men husk å benytte andre bonuskort på reise, uansett om det er hotell, fly, leiebil eller hva det måtte være. Når du betaler med American Express får du enten Membership Rewards® poeng eller SAS EuroBonus Ekstrapoeng. Benytt gjerne bonuskortene til hoteller og flyselskaper i tillegg. Da får du bonus både fra oss og den bedriften du handler hos.

Før du reiser:

Skriv ned nummeret til sperretjenesten, eller bestill klistrelapper du kan lime bakpå klokken, pass, etc
Lær deg PIN-koden utenat
Sikre at du har nok disponibel kreditt til før reisen. 
Skal du bruke kortet vesentlig mer enn normalt bør du ta kontakt med medlemsservice på forhånd eller: Forventer du økt kortbruk på reise eller i andre situasjoner bør du ta kontakt med medlemsservice på forhånd
Sjekk utløpsdatoen på kortet
 

På reisen bør du huske på å:

ta vare på kvitteringene, slik at du kan sjekke at transaksjonene stemmer i ettertid
aldri å gi fra deg kortet når du skal betale i butikk eller på restaurant
skjule PIN-koden når du betaler slik at ingen ser koden din
sperre kortet om du tror det kan være stjålet eller mistet
 
God tur!

Tilbake til oversiktenDerfor bør du alltid ha med deg kortet på reise